Byłem trochę w rozdrożu. Miałem ochotę pojechać na Ślęzę, ale nie dawały mi spokoju te duże odrzańskie klenie. Animacja z satelity wskazywała na deszcz…
Czytaj więcej:Od kilku sezonów uczę się łowić sandacze. Nie będę pisał o łowieniu na woblery, czy silikonowe przynęty. O tym można zapełnić cały dysk komputera.
Czytaj więcej:Wiosna to dla spławikowca czas płoci, jazi i kleni. Choć zmienna pogoda wpływa na zmienny apetyt ryb to i tak właśnie teraz jest szczególna szansa na…
Czytaj więcej:Przez kilka dni otrzymywałem wiadomości o fajnych połowach. U mnie niestety nie było różowo. Coś się działo, ale gdy siadło na kiju to…
Czytaj więcej:Dobiegła końca nasza całoroczna rywalizacja w ramach Grand Prix haczyk.pl 2019! Regulamin premiuje najbardziej uniwersalnych wędkarzy, więc tym…
Czytaj więcej:Wychodząc z rehabilitacji poczułem niedosyt. Na ogół schodziłem na parking słaniając sie na nogach, cały obolały i zniechęcony do dalszej…
Czytaj więcej:Mój kolega mieszka nad małą rzeczką ''Stara Struga''. Pewnego razu zaproponował, że pokaże mi coś ciekawego. Gdy zbliżaliśmy się do…
Czytaj więcej:Listopad, mroźny, smutny-jesienny miesiąc. Deszcz przeplata się z lekkim słońcem, a nawet śniegiem. Temperatury spadają już poniżej…
Czytaj więcej:Przy łowieniu boleni nauczyłem się, że przypadkowi należy pozostawić jak najmniejszy procent. Wszystko musi być dopracowane do niemal…
Czytaj więcej:Feeder to najbardziej prymitywna metoda wędkarska. Po prostu zarzucasz zestaw i czekasz. Tak przynajmniej wydaje się niektórym wędkarzom. Ci,
Czytaj więcej:Zbiorczo podsumuję moje listopadowe łowy feederem. Miesiąc zacząłem od łowienia w nurcie aby stopniowo przenosić się w nieco spokojniejsze…
Czytaj więcej:17.02 odbyła się pierwsza wspólna inicjatywa Marfish.pl oraz haczyk.pl. Podczas 2 godzin audycji na żywo zostało poruszone wiele tematów…
Czytaj więcej:Brak chęci do żerowania u drapieżników skłonił mnie do zapolowania na "grubą białą rybę". Szczęście uśmiechnęło się do mnie podczas…
Czytaj więcej:Haczyk jest niepodważalnie jednym z najważniejszych elementów zestawu wędkarskiego. Niemal wszyscy wędkarze przywiązują do niego bardzo dużą
Czytaj więcej:Co za dużo to niezdrowo, mówi stare porzekadło. Odnoszę się do niego ponieważ kwiecień i mijający miesiąc maj spędziłem nad kilkunastoma…
Czytaj więcej:O zanętach znanego wielokrotnego mistrza świata Marcela van den Eynde słyszał niemal każdy spławikowiec. Wielu z nich uważa iż są to…
Czytaj więcej:Od kilku sezonów uczę się łowić sandacze. Nie będę pisał o łowieniu na woblery, czy silikonowe przynęty. O tym można zapełnić cały dysk…
Czytaj więcej:”Warto spróbować wędkowania nocnego. Możemy wtedy trafić na bardzo intensywne żerowanie ryb”. Jest to cytat z książki Adama Sikory pod…
Czytaj więcej:Spontaniczna akcja... Rano wybrałem się na zakończenie Ligi Ślęzy gdzie po cichu liczyłem, że namówię niezawodnego w temacie muchowania…
Czytaj więcej:Filmów pokazujacych połowy na kutrze jest sporo, ale z reguły mamy widok na kilku facetów którzy szarpią kijami i od czasu do czasu wyciągają
Czytaj więcej:Pod koniec listopada wraz z Jackiem gościliśmy grupę wędkarzy, było dwóch z Polski (świeżo upieczony Mistrz świata Grzegorz Zarębski i…
Czytaj więcej:Na zdjęciu DAWID, z brzaną złowioną podczas wyprawy nad rzekę San. Zobacz pełną relację oraz inne sierpniowe relacje naszych użytkowników z…
Czytaj więcej:Jest to akwen dzierżawiony przez PZW okręgu Toruńskiego, położony w wsi Warpalice w gminie Osiek. Powierzchnia to 7,1 ha jeziorko typu…
Czytaj więcej:Firma Tokarex - znany na rynku dystrybutor pontonów, oferuje znakomitej jakości akumulatory - KOYOSONIC - jednego z czołowych producentów na…
Czytaj więcej:Ostatni rok poświęciłem spinningowi. Przy tej okazji wróciłem do robienia własnych przynęt. Nie rezygnuję z nabywania wabików w sklepach, bo…
Czytaj więcej:Tym razem zostałem zainspirowany do napisania artykułu przez jednego z naszych kolegów który w czasie rozmowy zasugerował opisanie jakiegoś
Czytaj więcej:Sezon wędkarski w pełni. Nad jeziorami, rzekami i stawami spotkasz pełno pasjonatów, którzy cierpliwie stoją z wędką i czekają na złowienie grubej rybki. Pogoda z dnia na dzień coraz korzystniejsza do tego, by wybierać się na świeże powietrze. Aura sprzyja wyjazdom - mamy nadzieję, że obfite połowy też każdemu dopisują. Jednak żeby łowić skutecznie, musisz być odpowiednio do tego przygotowany.
Jak dobrze wiesz, w wędkowaniu liczy się wszystko - od odpowiedniej fazy księżyca, umiejętnie wybranego miejsca, po wiedzę na temat metod połowu danego gatunku, czy dobrze przygotowanej zanęty. Liczy się nawet twój zapach, który przesiąka subtelnie do zanęty jaką przygotowujesz (często może on skutecznie rybkę odstraszyć, na przykład kiedy jesteś palaczem tytoniu i twój zapach jest naprawdę intensywny i odczuwalny dla ryb). Jednak tak naprawdę liczy się przede wszystkim dobry, odpowiedni sprzęt...
Sklep wędkarski Bolw.pl wprowadził niedawno innowacyjne rozwiązanie, które pozwoli każdemu wędkarzowi na zapoznanie się z ofertą w możliwie najlepszy sposób. Mowa o technologii robienia zdjęć produktowych 360 stopni- pozwala to na przedstawienie produktu w najdokładniejszy sposób. Kupujący może dokładnie zapoznać się z przedmiotem, widzi go z każdej strony, przybliżając może przyjrzeć się detalom i szczegółom, które go interesują.
Dzięki temu rozwiązaniu kupujący zawsze będzie zadowolony z transakcji. Kończy się era tzw. płaskich zdjęć, które są udoskonalane w programach graficznych i przekłamują niekiedy faktyczny wygląd przedmiotów. Teraz każdy wędkarz będzie mógł wybrać odpowiedni kołowrotek- nie tylko w najlepszej cenie, ale i w najlepszej jakości. Technologia ORBITVU to światowy lider tego rozwiązania, a sklep wędkarski BOLW.pl kładzie duży nacisk na najlepszą jakość.
Sklep rozwija się coraz bardziej- niedawno otworzył swój pierwszy stacjonarny punkt. Od marca wędkarze z Zielonej Góry i okolic mogą kupić rzeczy w sklepie stacjonarnym. Mieści się on na ul. Zjednoczenia 5B (naprzeciwko Castoramy). Dodatkowo obok sklepu stoi pierwszy w województwie lubuskim Robakomat- maszyna do sprzedaży żywych robaków i akcesoriów wędkarskich, która czynna jest 24/7.