Michcio
Ulubiona metoda połowu: spinning Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 22 Cze 2005 Posty: 449 Skąd: Kraków - Ruczaj
Wysłany: 28-06-05, 19:24 Zalew Czorsztyński
witam Was
Mam pytanie czy moglibyście polecić jakieś przynęty spinningowe oraz metody połowu jakimi by można sie "bawic" w Czorsztynie?Interesuja mnie Okonie i Szczupaki.
Z óry dziękuje za opdoiwedź i pozdrawiam.
Nr1-wobler, 2-obrotówka, 3-gumy to na szczupaka, sandacza, okonia, troć, pstrąga a na twisterki (paprochy) leszcz. Doradzam łódkę albo ponton
Michcio
Ulubiona metoda połowu: spinning Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 22 Cze 2005 Posty: 449 Skąd: Kraków - Ruczaj
Wysłany: 17-07-05, 21:56
jest taka sprawa..gdybyście mieli jakieś dojscia do PZW albo tego typu organizacji to wspomnijcie im o tym !!!
wiec chcialbym z przykroscia stwierdzic ze z tym zalewem dzieje sie coraz ale to coraz gorzej! nie mówie już o olbrzymiej ilości smieci plywajacych po jeziorze < spuszczane z Nowego Targu i okolicznych wsi jakCzorsztyn, Kluszkowce> oraz na jego brzegach, oraz o tym ze jezioro jest strasznie zamulone , a o zatruciu prawdopodobnie jakimis chemikaliami!
codziennie na brzegach widoczne sa sniete ryby, leszcze ktorego wpuszczono stosunkowo nie dawno ginie dziesiatkami sztuk! w zatoczkach i na brzegach leza sztuki po 25 cm i wieksze! a te ktore zyja to plywaja grzbietem ponad powierzchnia wody po czym nastepnego dnia mozna je znależć na brzegu..
nawet szczupak nie chce do nich uderzać wiedząc ze chyba ryby sa chore
dobrze bybylo gdyby okreg Nowy Sącz zajął sie to sprawa bo nie wiadomo co bedzie ztym jeziorem za pare lat, a ma ono zaledwie 10
Wysłany: 29-09-05, 14:30 widziałem te leszcze , co to za choroba ?
Michcio napisał/a:
jest taka sprawa..gdybyście mieli jakieś dojscia do PZW albo tego typu organizacji to wspomnijcie im o tym !!!
wiec chcialbym z przykroscia stwierdzic ze z tym zalewem dzieje sie coraz ale to coraz gorzej! nie mówie już o olbrzymiej ilości smieci plywajacych po jeziorze < spuszczane z Nowego Targu i okolicznych wsi jakCzorsztyn, Kluszkowce> oraz na jego brzegach, oraz o tym ze jezioro jest strasznie zamulone , a o zatruciu prawdopodobnie jakimis chemikaliami!
codziennie na brzegach widoczne sa sniete ryby, leszcze ktorego wpuszczono stosunkowo nie dawno ginie dziesiatkami sztuk! w zatoczkach i na brzegach leza sztuki po 25 cm i wieksze! a te ktore zyja to plywaja grzbietem ponad powierzchnia wody po czym nastepnego dnia mozna je znależć na brzegu..
nawet szczupak nie chce do nich uderzać wiedząc ze chyba ryby sa chore
dobrze bybylo gdyby okreg Nowy Sącz zajął sie to sprawa bo nie wiadomo co bedzie ztym jeziorem za pare lat, a ma ono zaledwie 10
zoltar70 Gość
Wysłany: 02-02-06, 19:04 jez. Czorsztyńskie
Koledzy, mam zamiar pojechać na lód , na Czorsztyn i prosiłbym o jakiekolwiek wskazówki.
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 109 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: 07-07-06, 22:52 Zalew czorsztynski
Dzis mialem przyjemnosc powedkowac na tym pieknym zbiorniku niestety 6 godzin machania spinem nie przynioslo zbyt dobrych efektow, ale nic to - zakochalem sie w tej wodzie. Urozmiacona linia brzegowa piekne widoki i czyste powietrze zachecaja do 'moczenia kija'
Dno bardzo urozmaicone: od plycizn 10 metrowe glebiny (lapalem na odcinku 1km w dodatku z brzegu !) Generalnie moge z czystym sumieniem polecic zalew kazdemu wedkarzowi.
Jeszcze tam wroce
_________________ i tak go złapie...
Michcio
Wysłany: 09-07-06, 12:13 Re: Zalew czorsztynski
killah napisał/a:
Dzis mialem przyjemnosc powedkowac na tym pieknym zbiorniku niestety 6 godzin machania spinem nie przynioslo zbyt dobrych efektow, ale nic to - zakochalem sie w tej wodzie. Urozmiacona linia brzegowa piekne widoki i czyste powietrze zachecaja do 'moczenia kija'
Dno bardzo urozmaicone: od plycizn 10 metrowe glebiny (lapalem na odcinku 1km w dodatku z brzegu !) Generalnie moge z czystym sumieniem polecic zalew kazdemu wedkarzowi.
Jeszcze tam wroce
haha wkoncu swojak!!!
a powiedz dokladnie gdzie lowiles, gdzys ja od plazy w niedzicy- zamek poprzez zatoczki szedlem w kierunku nowego targu. po drodze mijam rezerwat "zielone skałki" i tam dalej sa rowniez super łowiska szczupakowo okoniowe
Panie Ryszardzie Jezioro Czorsztyńskie znajduje się w okręgu Nowosądeckim - więc najprościej udać sie do N.S i w którymś z kół dokonać opłaty, ewentualnie na poczcie (jednodniókwa). Adres i nr tel, konta w internecie.
pozdrawiam
Łukasz789 Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2007 Posty: 286
Wysłany: 22-01-07, 10:21
Uważaj bo często ,, miejscowi ' wycinaja przeręble a tak zeby pojechać to polecam skręcic kolo zajazdu Hubka albo tam gdziejest podwodna droga.
Witam. Wczoraj łowiłem pod mostem na Hubie ,brały ładne płocie od 24 do 32 cm
Kilkanaście sztuk w dwie godziny.Ale nam zrobił Nowy Sącz niespodzianke na Czorsztynie hehe.
Spining z łodzi od 16 czerwca a nie od 1 maja.
Witam. Wczoraj łowiłem pod mostem na Hubie ,brały ładne płocie od 24 do 32 cm
Kilkanaście sztuk w dwie godziny.Ale nam zrobił Nowy Sącz niespodzianke na Czorsztynie hehe.
Spining z łodzi od 16 czerwca a nie od 1 maja.
Bluzer ja łowie drapieżniki tylko z łódki lub pontonu.
Łowienie na Czorsztynie z brzegu to porażka ale jest kilka fajnych miejsc np:
pod mostem na Hubie tu każda ryba
na Hydze w Maniowych okoń szczupak sandacz
Zatoka w Falsztynie i przystań Kopanisko klenie okoń
Ja to tak widze co do łowienia z brzegu.
Z wody całkiem inne wędkowanie bo sonda mi pomaga.Ale staram sie również obserwować wode bo czasem dzieją sie różne żeczy.Nawet rybi atak na kaczke.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum